top of page
bereiden Haagse Hap

WEDSTRIJD

HAAGSE HAP, RECEPTENWEDSTRIJD
VAN DE STAD

Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -63.jpg

Ieder jaar vindt in aanloop naar 5 mei de Haagse Hap wedstrijd plaats. Een kookwedstrijd tussen leerlingen van Haagse praktijkscholen die in de keuken met elkaar de strijd aangaan om het lekkerste bijgerecht voor bij de Vrijheidssoep. De winnende gerechten worden geserveerd tijdens de Maaltijd van de Stad aan honderden Hagenaars.

De winnende gerechten:

Pompoenpannenkoek
Door: Kizza Paulo & Kezia Paulo – Praktijkschool De Einder
Een familierecept met roots in Curaçao, gebracht in een moderne jas. De pompoenpannenkoek is zoet, zacht en kruidig dankzij kaneel, rozijnen en een vleugje suiker. Een hartverwarmend gerecht dat smaakt naar thuis, geserveerd in kleine, goudbruine stapeltjes. Bekijk het recept.

 

Pastechi met vegetarisch gehakt
Door: Quenten & Elier – Praktijkschool De Poort
Deze Antilliaanse pasteitjes met een vulling van vegetarisch gehakt, paprika, ui en tomatenpuree zijn perfect als handzaam hapje. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar tegenwoordig een feestfavoriet. De pastechi's zijn knapperig van buiten en rijk van smaak van binnen – een echte smaakmaker. Bekijk het recept.

 

Koude pastasalade
Door: Defne Milanova & Mahla Ebrahimi – Johan de Witt College
Een frisse, kleurrijke salade met mini penne, wortel, komkommer, erwtjes en maïs. Alles bij elkaar gebracht met een romige dressing van Griekse yoghurt en mayonaise. Licht, smaakvol en ideaal om koud te serveren bij de Vrijheidssoep. 

Winnaars Haagse Hap wedstrijd

Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -60.jpg
Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -60.jpg

Jury

Deze jury bestond in 2025 uit fijnproevers Appie el Massaoudi (Nationaal Comité 4 en 5 mei), JM Fuego  (muzikant) en  Rosa Hagen en Lotte Holtappels (cateraar Haagse Hapjes).

 

Zij hadden een lastige taak, want er werd niet alleen gelet op smaak, maar ook op hoe goed het recept uitvoerbaar is voor een groot gezelschap tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. 

WINNAARS 2023

Joke, Anita, Avantina, Priya en Joanne maakte een bijgerecht bij de Vrijheidssoep in 2023. In de Soepstories van The Hague Finest vertellen ze over hun gerecht. Foodblogger Priya: “Eten is voor mij ook een vorm van vrijheid.“

Vijgen

Mayura Thawornpradit

Joanne De Bruin, winnaar recept van de stad 2023

Joanna

bottom of page