top of page
bereiden Haagse Hap

WEDSTRIJD

HAAGSE HAP, RECEPT
VAN DE STAD

Winnaars Haagse Hap

Na een middag kokkerellen, proeven en verhalen delen in brasserie Dudok zijn er vier winnende gerechten geselecteerd. De bijgerechten worden geserveerd bij de Vrijheidssoep, op 5 mei, die dit jaar is bedacht door Haagse TV-chef Nick Toet; oma’s tomatensoep met een Aziatische twist van miso, bosui.

De kandidaten bestaan uit zes volwassenen en kinderen van groep 8 van KC Diamant Oekraïne school. Een mooie mengelmoes aan Haagse inwoners, wat zorgde voor een kleurrijke diversiteit in de bijgerechten. De Haagse bijgerechten die dit jaar bij de Vrijheidssoep worden geserveerd zijn:  

 

  • Twee recepten van de kinderen van KC Diamant Oekraïne school:
    Compote limonade en 'Deruny'. De Compote limonade is een drankje van kers en appel en zal op 5 mei geserveerd worden na de maaltijd. Deruny zijn traditionele Oekraïense aardappel pannenkoekjes, gemaakt van geraspte aardappelen, uien en knoflook. Deze hartige pannenkoeken zijn geliefd om hun knapperige buitenkant, zachte binnenkant en worden geserveerd met zure room.

  • Een Rainbow Sally salade, van Maria Tichelaar. Een kleurrijk en smaakvol gerecht, bestaande uit rode kool, wortel, biet, lente-ui, witte kool, komkommer, radijs, sesamzaad en een dressing van miso en vegan mayo, afgetopt met koriander. Een feestje op je bord.

  • Als laatste een edamame-boerenkool dip van Mayura Thawornpradit. Makkelijk te bereiden en eten. Een multiculturele mix van ingrediënten, passend bij de stad Den Haag. 

Winnaars Haagse Hap wedstrijd bekend

Jury Haagse Hap

Jury

De kandidaten kookten op maandag 8 april hun gerecht en presenteerden deze aan een vierledige jury. Deze jury bestaat uit fijnproevers Ivo Jong (ROC Mondriaan), Tjeerd Vrij (Haags Historisch Museum/ Museumkwartier Den Haag) en Lotte en Rosa (cateraar Haagse Hapjes). 


De jury proefde en overlegde of de gerechten makkelijk te maken zijn voor een grote groep en of ze lekker combineren met de Vrijheidssoep.

WINNAARS 2023

Joke, Anita, Avantina, Priya en Joanne maakte een bijgerecht bij de Vrijheidssoep in 2023. In de Soepstories van The Hague Finest vertellen ze over hun gerecht. Foodblogger Priya: “Eten is voor mij ook een vorm van vrijheid.“

Vijgen

Mayura Thawornpradit

Joanne De Bruin, winnaar recept van de stad 2023

Joanna

Mayura Thawornpradit
Edamame-boerenkool dip

Omdat iedereen het kan eten zonder er over na te denken of het wel of niet mag. En het is een multiculturele mix van ingrediënten. En wij vieren Bevrijdingsdag met alle soorten nationaliteiten vandaar dat dit echt gegeten moet worden!

Mayura Thawornpradit
Maria Tichelaar
RAINBOW SALLY SALAD

Deze salade is heel snel klaar en heerlijk! Alles zit erin… fris, aardetonen, texturen en heel gezond. Meerdere werelden in een kom. Vrij eenvoudig te maken maar een smaak explosie! Staat prachtig op een tafel vol heerlijke gerechten. Eten is vrijheid, vrijheid om te laten zien wie je bent in een gerecht en tijdens eten is iedereen gelijk.

Maria Tichelaar
Groep 8 van KC Diamant Oekraïne school
DERUNY (Oekraïense aardappelpannenkoek)

Deruny zijn traditionele Oekraïense aardappel pannenkoekjes, gemaakt van geraspte aardappelen, uien en knoflook. Deze hartige pannenkoeken zijn geliefd om hun knapperige buitenkant, zachte binnenkant en worden geserveerd met zure room.

Groep 8 van KC Diamant Oekraïne school
Groep 8 van KC Diamant Oekraïne school
Compote limonade

De Compote limonade is een drankje van kers en appel en past bij de lente en de zonnestralen van het nieuwe seizoen.

Groep 8 van KC Diamant Oekraïne school

WINNAARS HAAGSE HAP 2024

bottom of page