top of page
bereiden Haagse Hap

WEDSTRIJD

HAAGSE HAP, RECEPTENWEDSTRIJD
VAN DE STAD

Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -63.jpg

Na een middag kokkerellen, proeven en verhalen delen in het Johan de Witt college werden drie winnende gerechten gekozen voor de Haagse Hap 2025. De creativiteit spatte van de werkbladen, en het was fantastisch om te zien hoe serieus de leerlingen van vier Haagse praktijkscholen met hun gerecht aan de slag gingen én elkaars presentaties met aandacht bewonderden.

De jury – bestaande uit Appie, Rosa, Lotte en JM Fuego – had een lastige taak, want er werd niet alleen gelet op smaak, maar ook op hoe goed het recept uitvoerbaar is voor een groot gezelschap tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. De winnende gerechten worden namelijk als bijgerecht geserveerd bij de Vrijheidssoep.

Pompoenpannenkoek
Door: Kizza Paulo & Kezia Paulo – Praktijkschool De Einder
Een familierecept met roots in Curaçao, gebracht in een moderne jas. De pompoenpannenkoek is zoet, zacht en kruidig dankzij kaneel, rozijnen en een vleugje suiker. Een hartverwarmend gerecht dat smaakt naar thuis, geserveerd in kleine, goudbruine stapeltjes. Bekijk het recept.

 

Pastechi met vegetarisch gehakt
Door: Quenten & Elier – Praktijkschool De Poort
Deze Antilliaanse pasteitjes met een vulling van vegetarisch gehakt, paprika, ui en tomatenpuree zijn perfect als handzaam hapje. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar tegenwoordig een feestfavoriet. De pastechi's zijn knapperig van buiten en rijk van smaak van binnen – een echte smaakmaker. Bekijk het recept.

 

Koude pastasalade
Door: Defne Milanova & Mahla Ebrahimi – Johan de Witt College
Een frisse, kleurrijke salade met mini penne, wortel, komkommer, erwtjes en maïs. Alles bij elkaar gebracht met een romige dressing van Griekse yoghurt en mayonaise. Licht, smaakvol en ideaal om koud te serveren bij de Vrijheidssoep.

Winnaars Haagse Hap wedstrijd

Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -60.jpg
Haagse Hap - ©IrisDuvekot - LR -60.jpg

Jury

De kandidaten kookten op donderdag 10 april hun gerecht en presenteerden deze aan een vierledige jury. Deze jury bestaat uit fijnproevers Appie el Massaoudi (Nationaal Comité 4 en 5 mei), JM Fuego  (muzikant) en  Rosa Hagen en Lotte Holtappels (cateraar Haagse Hapjes). 


De jury proefde en overlegde of de gerechten makkelijk te maken zijn voor een grote groep en of ze lekker combineren met de Vrijheidssoep.

WINNAARS 2023

Joke, Anita, Avantina, Priya en Joanne maakte een bijgerecht bij de Vrijheidssoep in 2023. In de Soepstories van The Hague Finest vertellen ze over hun gerecht. Foodblogger Priya: “Eten is voor mij ook een vorm van vrijheid.“

Vijgen

Mayura Thawornpradit

Joanne De Bruin, winnaar recept van de stad 2023

Joanna

bottom of page