Avantina S Bhandari
Indian Masala Sprout
Mijn Indian Masala Sprout staat symbool voor het recht om een eigen indivu te zijn, en tegelijkertijd samen één zijn. Het bestaat uit verschillende, onafhankelijke, sterke smaken, met een eigen identiteit. Maar samen vormen ze een kloppend geheel, als een symfonie; net als mensen.
“Voor jezelf kunnen zorgen en je eigen geluk nastreven, dat is ook vrijheid”
Ingrediënten
1 kop hele moong taugé (Indiase hele moongboon)
1 tl olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
1 kleine tomaat in stukjes
1/4 inch gember gehakt
Een snuifje aesofoetida
1 tl Indiase kruidenmix (kurkuma, koriander, komijn, chaat masala)
1 el korianderblaadjes fijngehakt
1 citroensap
Zout naar smaak
Giet in een pan op het vuur 1 tl olijfolie. Voeg zodra het warm is de aesofoetida toe en fruit de gember en uien tot ze zacht zijn. Voeg nu de spruitjes en de kruiden toe. Zodra ze zacht zijn, voeg je de tomaten toe en kook je ze 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg het citroensap en de korianderblaadjes toe.
Serveer dit kleurrijke vrijheidsgerecht in kleine eetbare kopjes of over een slablad.
Dit levendige, smaakvolle gerecht symboliseert samenleven en de geest van vrijheid.