top of page

Avantina S Bhandari

Indian Masala Sprout

Mijn Indian Masala Sprout staat symbool voor het recht om een eigen indivu te zijn, en tegelijkertijd samen één zijn. Het bestaat uit verschillende, onafhankelijke, sterke smaken, met een eigen identiteit. Maar samen vormen ze een kloppend geheel, als een symfonie; net als mensen.

“Voor jezelf kunnen zorgen en je eigen geluk nastreven, dat is ook vrijheid”

Ingrediënten

 • 1 kop hele moong taugé (Indiase hele moongboon)
  1 tl olijfolie
  1 kleine ui gesnipperd
  1 kleine tomaat in stukjes
  1/4 inch gember gehakt
  Een snuifje aesofoetida
  1 tl Indiase kruidenmix (kurkuma, koriander, komijn, chaat masala)
  1 el korianderblaadjes fijngehakt
  1 citroensap
  Zout naar smaak

Giet in een pan op het vuur 1 tl olijfolie. Voeg zodra het warm is de aesofoetida toe en fruit de gember en uien tot ze zacht zijn. Voeg nu de spruitjes en de kruiden toe. Zodra ze zacht zijn, voeg je de tomaten toe en kook je ze 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg het citroensap en de korianderblaadjes toe.
Serveer dit kleurrijke vrijheidsgerecht in kleine eetbare kopjes of over een slablad.
Dit levendige, smaakvolle gerecht symboliseert samenleven en de geest van vrijheid.

Vrijheid is voor mij
“Voor mij is vrijheid dat we in een wereld kunnen leven waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder enige aarzeling. Waar mensen autonome individuen zijn en zich tegelijkertijd verbonden voelen, zonder angst. Ik ben dankbaar dat ik in de wereld van vandaag mag leven en ik hoop vurig dat toekomstige generaties het nog beter gaan hebben.

Dat elk mens werkelijke vrijheid voelt om voor zichzelf te kiezen en voor zichzelf te kunnen zorgen. Het kunnen inademen van schone lucht, de toegang hebben tot voldoende en gezond voedsel, liefde kunnen ontvangen van naasten. Eigenlijk gun ik iedereen zich zo vrij te voelen als een vogel, en zich op die manier door het leven te kunnen bewegen. Zonder grenzen, zonder obstakels, met alle ruimte die nodig is.

Dat is ook precies wat Den Haag voor mij is. Ik ben hier als expat gekomen en ik voel me hier free and energised. Ik voel me welkom en geliefd, ik kan mezelf zijn en me vrij door de stad bewegen. Als een vogel, eigenlijk.”
bottom of page