top of page
Burgemeester van Zanen met deelnemers tijdens Haagse vrijheidsmaaltijden

Een gezellige buurt maak je zelf

ORGANISEER JOUW EIGEN VRIJHEIDSMAALTIJD

INLEZEN

Zin om in 2025 een eigen  vrijheidsmaaltijd te organiseren, maar wil je eerst even checken wat het inhoudt? Pak onze handleiding erbij. Daar haal je inspiratie uit en je leest wat de ingrediënten zijn voor het organiseren van een geslaagde vrijheidsmaaltijd. 

MELD JE AAN

Doe je graag mee op 5 mei 2025?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte over de Haagse Vrijheidsmaaltijden. Vanaf 2025 kun je je maaltijd weer officieel aanmelden en een aanvraag indienen bij het vfonds.  Welkom bij de club!

DOWNLOAD DE TOOLKIT

De toolkit zit vol materiaal om jouw maaltijd te promoten en aan te kleden. Je ontvangt communicatiemiddelen van de Haagse Vrijheidsmaaltijden én van het Nationaal comité.

 

Deze is per 2025 weer beschikbaar.

De eerste stappen

EEN VRIJHEIDSMAALTIJD ORGANISEREN, WAT HOUDT DAT IN?

Bijzondere ontmoetingen aan de eettafel, de buurt dichterbij elkaar brengen en gesprekken over thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat; vrijheid, onvrijheid, wat betekent dat in jouw leven? Met een vrijheidsmaaltijd vergroot je je wereld. En organiseer je er één? Dan ben jij de aanjager van een nieuwe Haagse traditie. En dat brengt -naast eeuwige roem- heel veel dankbare stadsgenoten met zich mee!

Wat krijg je van ons? 
 • Materialenkit met onder andere posters, uitnodigingen, beeldiconen (duif), banners voor op de site én een manifest vol wervende tekst en uitleg die je kunt gebruiken. 

 • Na aanmelding bij het Nationaal Comité kun je blikken soep, placemats, gesprekskaarten en glazen aanvragen. 

 • Hulp, coaching en advies bij het bedenken van jouw maaltijd.

 • We connecten je graag aan andere clubs en organisaties. 

 • We organiseren een kick of meeting begin 2025 waar je met alle mede organisatoren kennismaakt en inspiratie opdoet. 

 • Een template om jouw Vrijheidsmaaltijd te promoten.

Wat organiseer je zelf? 
 • De locatie

 • De vrijwilligers

 • De opzet van jouw maaltijd zoals tafels, banken en servies

 • De maaltijd: vraag gasten om zelf een gerechtje mee te nemen om te delen, serveer de (versgemaakte) Vrijheidssoep of maak een 3 gangen menu. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt! 

 • De gasten aan tafel.  Nodig mensen uit  aan tafel die elkaar nog niet kennen. Hoe informeer jij de mensen in je buurt? 

 • Geef je maaltijd wat extra's met een optreden of gespreksstarters. Wij helpen je daar graag bij.

Optreden zoekt Vrijheidstafel 

Ben jij een muzikant, artiest, poëet, kunstenaar of (theater)maker en verzorg jij op maandag 5 mei 2025 graag een optreden voor je stadsgenoten? Laat het ons weten via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl. Wij koppelen jou met liefde aan Vrijheidstafels die optredens zoeken.

Leuke Tips

04

AANSCHUIVEN

Sluit aan, ontmoet nieuwe gezichten en vier vrijheid met ons! Help people become familiar with the business and its offerings, creating a sense of connection and trust. Focus on what makes the business unique and how users can benefit from choosing it.

Lees meer

LAAT JE INSPIREREN

Iedereen mag en kan een Vrijheidsmaaltijd organiseren. Voor een grote groep mensen of samen met de buren. Thuis, in een park, op een gekke locatie en zo groot of klein als je zelf wilt.  

Ben je benieuwd hoe je stadsgenoten dit hebben aangepakt? Kijk, vraag en laat je inspireren. Dit is jouw feestje. 

Wil je een maaltijd organiseren in 2025 maar heb je hulp nodig, stuur ons dan een mailtje: info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl 

We helpen graag!

Ik doe mee! En organiseer ook een Vrijheidsmaaltijd.

Stadsdeel
Dagdeel
Voor wie
bottom of page