“Vrijheid en veiligheid gaan erg gelijk op”
Ingrediënten voor 4 personen: 150 gram wortel julienne : halve appel : 1 lente ui : 100 gram rozijnen ( blanke ) :50 gram kipfilet ( vleeswaren ) : 50 gram licht belegen kaas Goudse : 1 hardgekookt ei
Voor de dressing: 4 el zonnebloem olie : 2 el appelazijn : 2 el mayonaise :1 el mosterd : 1 el honing : 1 el verse peterselie ; kwart tl knoflookpoeder : 1 tl zout : 1 tl Peper : 1 tl paprikapoeder
Laat de rozijnen wellen in warm water. Knijp uit na ca. 10 minuten. Snij de appel in kleine blokjes en de ui in ringentjes. Snij de kip en kaas in kleine stukjes. Meng alle ingredienten voor de dressing. Doe alles bij elkaar in een grote kom en vermeng goed. Proef de salade en breng verder op smaak. Zet de schaal afgedekt in de koelkast. Serveren: Verdeel de salade over 4 glazen schaaltjes. Toefje mayonaise bovenop en leg hierop een kwart stukje ei en een toefje peterselie. Serveer er een kaasstengel of biscotte bij.