top of page

Priya Badeloe

Priya’s vegan pasteitjes

“Dit familierecept kreeg ik door van mijn moeder. Ze vindt het heerlijk om – net als ik – recepten te delen. Ik maakte dit pasteitje overigens per ongeluk op z’n Surinaams, na 15 jaar kwam ik erachter dat zij al die tijd gewoon een ‘Hollandse kerrie’ door het kipgehakt deed. Nu ik hem inmiddels ook vegan maak, is er dus wel wat aan het recept verandert, maar kunnen er nóg meer mensen van genieten. Best symbolisch voor deze dag eigenlijk: dat niemand wordt uitgesloten en iedereen overal van kan proeven. “

“Leeftijdsgenoten, niet eens zo ver weg, leven in een minder vrije werkelijkheid”

Ingrediënten
15 plakjes bladerdeeg
300 gr kipgehakt
2 el zonnebloemolie
1,5 prei
1 groot ui
2 eieren
1 el masala (Surinaamse kerrie)
Een kippenbouillonblokje
Een scheutje zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)

Sausje voor erbij
4 el tomatenketchup
1 Madame Jeannet


Priya is ook foodblogger: www.priyalovesfood.nl. Lees hier de bereiding van het recept.

Vrijheid is voor mij
“Vrijheid is voor mij iets heel groots. Mijn voorouders komen uit India, waarna ze naar Suriname zijn geëmigreerd. Toen in 1975 Suriname onafhankelijk werd, stond men daar voor de keuze: daar blijven of mee naar Nederland. Mijn grootouders kozen voor het laatste en zo kwamen mijn ouders als tieners naar Nederland. Ik ben hier geboren en getogen en kan gaan en staan waar ik wil. Ik heb stemrecht, ben zelfstandig, mag alcohol drinken: er is moed voor nodig geweest om deze vrijheid – en dit moderne leven – voor mij te bewerkstelligen. Het zo goed en vrij hebben, is echt niet vanzelfsprekend.

Eten is voor mij ook een vorm van vrijheid. Zo’n drie keer per week heb ik eters thuis: de tafel staat vol, mijn vriendinnen schuiven aan en zo vier ik elke dag het leven. Aan tafel is namelijk iedereen vrij en gelijk: tijd of hiërarchie bestaat even niet.”
bottom of page