Priya Badeloe
Priya’s vegan pasteitjes
“Dit familierecept kreeg ik door van mijn moeder. Ze vindt het heerlijk om – net als ik – recepten te delen. Ik maakte dit pasteitje overigens per ongeluk op z’n Surinaams, na 15 jaar kwam ik erachter dat zij al die tijd gewoon een ‘Hollandse kerrie’ door het kipgehakt deed. Nu ik hem inmiddels ook vegan maak, is er dus wel wat aan het recept verandert, maar kunnen er nóg meer mensen van genieten. Best symbolisch voor deze dag eigenlijk: dat niemand wordt uitgesloten en iedereen overal van kan proeven. “
“Leeftijdsgenoten, niet eens zo ver weg, leven in een minder vrije werkelijkheid”
Ingrediënten
15 plakjes bladerdeeg
300 gr kipgehakt
2 el zonnebloemolie
1,5 prei
1 groot ui
2 eieren
1 el masala (Surinaamse kerrie)
Een kippenbouillonblokje
Een scheutje zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
Sausje voor erbij
4 el tomatenketchup
1 Madame Jeannet
Priya is ook foodblogger: www.priyalovesfood.nl. Lees hier de bereiding van het recept.