Anita Ramsaran
Gado-Gado salade
Side Dish van Anita: Gado-Gado salade
“Mijn gado gado noem ik ook wel mijn ‘kliekjes salade’. Vaak zie ik bij het openslaan van mijn koelkast allerlei kliekjes liggen, je kent het wel: een halve wortel, restje taugé, stronkje broccoli… Ik denk dan vaak aan mijn grootouders, die met weinig geld toch iets op tafel moesten krijgen. In deze tijd, waarin we duurzamer moeten leven, stel mezelf regelmatig de vraag wat ik met die kliekjes kan. Als je creatief omgaat met wat je hebt: is er vaak veel meer mogelijk. De saus is bijvoorbeeld gemaakt van een laatste restje pindakaas.”
“Mijn gevoel van vrijheid verspreiden, brengt mensen bij elkaar”
ingrediënten:
van elke groenten soort 100 gram jonge bladspinazie, taugé, Haricot verts , komkommer.
100 gram geraspte kokos.
1pond pinda sambal,
200 gram voorgebakken uien en
2 eieren.
150 gram kentjur,
50 gram suiker, zout
50 gram tamarinde pasta,
30 gram uien en
20 gram knoflook poeder.