top of page

Anita Ramsaran

Gado-Gado salade

Side Dish van Anita: Gado-Gado salade
“Mijn gado gado noem ik ook wel mijn ‘kliekjes salade’. Vaak zie ik bij het openslaan van mijn koelkast allerlei kliekjes liggen, je kent het wel: een halve wortel, restje taugé, stronkje broccoli… Ik denk dan vaak aan mijn grootouders, die met weinig geld toch iets op tafel moesten krijgen. In deze tijd, waarin we duurzamer moeten leven, stel mezelf regelmatig de vraag wat ik met die kliekjes kan. Als je creatief omgaat met wat je hebt: is er vaak veel meer mogelijk. De saus is bijvoorbeeld gemaakt van een laatste restje pindakaas.”

“Mijn gevoel van vrijheid verspreiden, brengt mensen bij elkaar”

ingrediënten: 

  • van elke groenten soort 100 gram jonge bladspinazie, taugé, Haricot verts , komkommer. 

  • 100 gram geraspte kokos.

  • 1pond pinda sambal, 

  • 200 gram voorgebakken uien en 

  • 2 eieren.

  • 150 gram kentjur, 

  • 50 gram suiker, zout 

  • 50 gram tamarinde pasta, 

  • 30 gram uien en 

  • 20 gram knoflook poeder.

Vrijheid is voor mij
“Op dit moment betekent vrijheid heel veel voor me. Je mag je mening uiten, doen en laten wat je wilt en jezelf in alle vrijheid ontplooien. We hoeven hier bijna nergens over na te denken. Het feit dat ik dit voel en kan uitspreken, is pure vrijheid. Dat besef ik me ook heel goed en daarom probeer ik deze manier van denken te delen met anderen. Met mensen die eenzaam zijn of door een moeilijke periode gaan: je kunt in dit land kiezen voor je eigen vrijheid en je eigen mindset is daarbij heel belangrijk. Ik merk dat deze persoonlijke missie mensen bij elkaar brengt.” Je mag je mening uiten, doen en laten wat je wilt en jezelf in alle vrijheid ontplooien.
bottom of page