top of page
Lange tafel op het Haagse Vrijheidsmaaltijd op het Lange Voorhout

Samen eten op de Lange voorhout

VRIJHEIDSMAALTIJD Museumkwartier

Vrijheid vier je samen!

Op het Lange Voorhout op het Museumkwartier vindt op 5 mei de grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad plaats. Met maar liefst 500 stadgenoten gaan we aan tafel, genieten we van culturele optredens en vieren we de vrijheid door samen soep te eten. Gastheer Francis Broekhuijsen praat de dag aan elkaar en maakt er samen met bijzondere gasten, waaronder onze burgermeester Jan van Zanen en Haagse chef Nick Toet, een echt vrijheidsfeestje van. Bekijk hier het programma en check de laatste info in de FAQ.

MUSEUMKWARTIER

Programma 12.00-14.00 uur

Presentatie

Francis Broekhuijsen

 

Opening

Burgemeester Jan van Zanen &
Marcel Westerdiep

 

Dans

DeDutchDontDanceDivision (DeDDDD) 
choreografie: Thom Stuart

 

Muziek

Meyendel en MANA.MOREAH

 

Theater

Theaterschool Rabarber, Marcel Rooyaards

 

Voordracht

Hizir Cengiz, Moniek de Leeuw

optreden op de Lange tafel op het Haagse Vrijheidsmaaltijd op het Lange Voorhout

FAQ

 • We ontvangen je graag tussen 11.30 uur en 11:45 uur. Geef door aan de organisatie dat je er bent. Eerder zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Let op: ben je er niet om 11:50 uur? Dan geven wij jouw plek weg aan iemand anders.

 • Aanmelden doe je van tevoren, is gratis en kan via de aanmeldbutton op de homepage. We zitten inmiddels vol, dus je kunt je helaas niet meer inschrijven. Heb je wel een plek kunnen reserveren? Dan krijg je een bevestiging van Eventix in je mailbox.

 • Neem een print mee van je e-ticket als bewijs van inschrijving. De QR-code tonen op je telefoon mag ook. Heb je geen bevestiging ontvangen? Kijk voor de zekerheid even in je spambox. Let op, per persoon heb je één QR-code nodig.

   

  Bij aankomst op het Lange Voorhout meld je je bij één van de aanmeldbalies. Je krijgt dan een bord en bestek en daarna kun je op aanwijzing van onze vrijwilligers plaatsnemen aan één van de tafels.

 • Kun je er toch niet bij zijn? Er is momenteel een wachtlijst en we geven jouw plek bij verhindering graag aan een andere stadsgenoot. Afmelden kan via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl.

 • Ben je minder goed ter been of kom je in een rolstoel? Meld jezelf -eventueel met jouw begeleider- bij een van de aanmeldbalies ter hoogte van Pulchri. Wij zorgen dat er een plek voor je vrijkomt waar je makkelijk kan aanschuiven. Nog handiger als je ons van tevoren laat weten dat je erbij bent, zodat wij een plek voor je kunnen reserveren. Laat het ons weten via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl indien je graag aan een rolstoelplek zou willen zitten.

 • Lange Voorhout 13 ter hoogte van Pulchri Studio. Mocht het slecht weer zijn, dan verhuizen we naar de Grote Kerk. Dit melden wij van tevoren, je krijgt een bericht per e-mail, uiterlijk op vrijdag 3 mei. Houd je e-mail daarom goed in de gaten.

 • Tijdens het evenement mogen de toiletten gebruikt worden in Pulchri Studio.

 • Wij kunnen met dit evenement geen rekening houden met allergenen. Alle gerechten zijn vegetarisch.

 • Het evenement vindt buiten plaats, we raden je aan om kleding te dragen waarmee je minimaal twee uur buiten kunt zijn zonder het te warm of te koud te krijgen.

 • Nee, er is geen garderobe aanwezig voor bewaakte spullen.

 • Tijdens dit evenement worden foto, film en social media opnames gemaakt. Ook is er mogelijk pers aanwezig. De foto’s worden na afloop gedeeld op de social media https://www.instagram.com/vrijheidsmaaltijddenhaag/ en https://www.facebook.com/VrijheidsmaaltijdDenhaag. Wil je zelf iets posten? Graag! Doe dat dan met één van deze hashtags: #haagsevrijheidsmaaltijden #Vrijheidsmaaltijd #MuseumkwartierDenHaag.

 • Het makkelijkst is om met het openbaar vervoer, wandelend of met de fiets naar het Museumkwartier te komen. De fiets kun je het beste bewaakt stallen bij Biesieklette op het Buitenhof. Het adres is Buitenhof 5. Dit is gratis.

  Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren bij de Interparking parkeergarage op het Korte Voorhout 2p. Het is zelfs mogelijk om al een plek te reserveren: via https://booking.interparking.nl/book/Museumkwartier/Parking?parkingCmd=collectParkingDetails&_ga=2.226806685.1880751285.1649605926-1043127669.1649605926&_gac=1.238284084.1649605926.EAIaIQobChMIh_PN9uyJ9wIVeZBoCR17vgQ6EAAYASAAEgL2EfD_BwE

 • Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl

 • De Haagse Vrijheidsmaaltijden is een initiatief van fa-bricage en Stichting Museumkwartier Den Haag en krijgt (financiële) ondersteuning van Nationaal Comité 4 & 5 mei, vfonds, Gemeente Den Haag Verbinding & Antidiscriminatie en alle Stadsdelen, VSB Fonds, Fonds1818,  Kepler15/San Pellegrino, Stichting Atrium, Vrijheidsweken, ROC Mondriaan en veel partners en vrijwilligers in de stad. Een traditie sinds 2012 en sinds 2021 ook in Den Haag. haagsevrijheidsmaaltijden.nl  

   

  Partners en organisaties die aan de totstandkoming van de Haagse Vrijheidsmaaltijden hebben meegewerkt zijn onder andere: Prevolution, Kreativ events, Teton productions, RFShows, Lottecopy,  Studio Duel, Alt-Tab, Anne Reitsma fotografie.

HELP JIJ ONS
MEE ALS VRIJWILLIGER?

Ontmoet je stadsgenoten, help organiseren en draag bij aan een nieuwe vrijheidstraditie in Den Haag; dat voelt goed! 

Burgemeester van Zanen met 2 vrijwilligers
bottom of page