top of page

FAQ Vrijheidsmaaltijd Museumkwartier

Hierbij vind je handige informatie over de Vrijheidsmaaltijd Museumkwartier op het Lange Voorhout.

Hoe laat kan ik komen?

We ontvangen je graag tussen 11.30 uur en 11:45 uur. Geef door aan de organisatie dat je er bent. Eerder zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Let op: ben je er niet om 11:50 uur? Dan geven wij jouw plek weg aan iemand anders.

 

Hoe en waar meld ik me?

Aanmelden doe je van tevoren, is gratis en kan via de aanmeldbutton op de homepage. We zitten inmiddels vol, dus je kunt je helaas niet meer inschrijven. Heb je wel een plek kunnen reserveren? Dan krijg je een bevestiging van Eventix in je mailbox.

Aanmelden op de dag zelf
Neem een print mee van je e-ticket als bewijs van inschrijving. De QR-code tonen op je telefoon mag ook. Heb je geen bevestiging ontvangen? Kijk voor de zekerheid even in je spambox. Let op, per persoon heb je één QR-code nodig.

 

Bij aankomst op het Lange Voorhout meld je je bij één van de aanmeldbalies. Je krijgt dan een bord en bestek en daarna kun je op aanwijzing van onze vrijwilligers plaatsnemen aan één van de tafels.

 

Ik ben verhinderd, wat nu?

Kun je er toch niet bij zijn? Er is momenteel een wachtlijst en we geven jouw plek bij verhindering graag aan een andere stadsgenoot. Afmelden kan via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl.

 

Ik ben mindervalide. Hoe gaat dat in zijn werk?

Ben je minder goed ter been of kom je in een rolstoel? Meld jezelf -eventueel met jouw begeleider- bij een van de aanmeldbalies ter hoogte van Pulchri. Wij zorgen dat er een plek voor je vrijkomt waar je makkelijk kan aanschuiven. Nog handiger als je ons van tevoren laat weten dat je erbij bent, zodat wij een plek voor je kunnen reserveren. Laat het ons weten via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl indien je graag aan een rolstoelplek zou willen zitten.

 

Wat is het programma?

Aanmeldbalie open tussen 11:30 en 11:55 uur
Start programma 12:00 uur
Einde programma 14.00 uur


 

Wat is het adres?
Lange Voorhout 13 ter hoogte van Pulchri Studio. Mocht het slecht weer zijn, dan verhuizen we naar de Grote Kerk. Dit melden wij van tevoren, je krijgt een bericht per e-mail, uiterlijk op vrijdag 3 mei. Houd je e-mail daarom goed in de gaten.

 

Zijn er toiletten beschikbaar?

Tijdens het evenement mogen de toiletten gebruikt worden in Pulchri Studio.

 

Hoe zit het met allergenen?

Wij kunnen met dit evenement geen rekening houden met allergenen. Alle gerechten zijn vegetarisch.

 

Wat moet ik aan?

Het evenement vindt buiten plaats, we raden je aan om kleding te dragen waarmee je minimaal twee uur buiten kunt zijn zonder het te warm of te koud te krijgen.

 

Is er een garderobe aanwezig?

Nee, er is geen garderobe aanwezig voor bewaakte spullen.

 

Worden er foto’s / film gemaakt (media)

Tijdens dit evenement worden foto, film en social media opnames gemaakt. Ook is er mogelijk pers aanwezig. De foto’s worden na afloop gedeeld op de social media https://www.instagram.com/vrijheidsmaaltijddenhaag/ en https://www.facebook.com/VrijheidsmaaltijdDenhaag. Wil je zelf iets posten? Graag! Doe dat dan met één van deze hashtags: #haagsevrijheidsmaaltijden #Vrijheidsmaaltijd #MuseumkwartierDenHaag.

 

Waar kan ik parkeren en hoe kom ik op het Lange Voorhout?
Het makkelijkst is om met het openbaar vervoer, wandelend of met de fiets naar het Museumkwartier te komen. De fiets kun je het beste bewaakt stallen bij Biesieklette op het Buitenhof. Het adres is Buitenhof 5. Dit is gratis.

Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren bij de Interparking parkeergarage op het Korte Voorhout 2p. Het is zelfs mogelijk om al een plek te reserveren: via https://booking.interparking.nl/book/Museumkwartier/Parking?parkingCmd=collectParkingDetails&_ga=2.226806685.1880751285.1649605926-1043127669.1649605926&_gac=1.238284084.1649605926.EAIaIQobChMIh_PN9uyJ9wIVeZBoCR17vgQ6EAAYASAAEgL2EfD_BwE

 

Hoe krijg ik contact met de organisatie
Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan via info@haagsevrijheidsmaaltijden.nl


Dankzij wie wordt dit evenement mogelijk gemaakt?
De Haagse Vrijheidsmaaltijden is een initiatief van fa-bricage en Stichting Museumkwartier Den Haag en krijgt (financiële) ondersteuning van Nationaal Comité 4 & 5 mei, vfonds, Gemeente Den Haag Verbinding & Antidiscriminatie en alle Stadsdelen, VSB Fonds, Fonds1818,  Kepler15/San Pellegrino, Stichting Atrium, Vrijheidsweken, ROC Mondriaan en veel partners en vrijwilligers in de stad. Een traditie sinds 2012 en sinds 2021 ook in Den Haag. haagsevrijheidsmaaltijden.nl  

 

Partners en organisaties die aan de totstandkoming van de Haagse Vrijheidsmaaltijden hebben meegewerkt zijn onder andere: Prevolution, Kreativ events, Teton productions, RFShows, Lottecopy,  Studio Duel, Alt-Tab, Anne Reitsma fotografie.

bottom of page